Nekarea

Er zijn foto's van de finaledagen 2023 te bekijken!
Klik hier voor het album van donderdag 25 mei, vrijdag 26 mei, gekke kapsels en airbrush en grime.

Netbal

Netbal is een eenvoudige variant van volleybal. In plaats van de bal over het net te slaan, moet de bal geworpen en opgevangen worden. Dankzij een paar aanpassingen aan het reglement is deze sport enorm populair geworden binnen onze deelnemende instellingen.

Een ploeg bestaat uit minimaal 6 spelers. Een systeem van wisselspelers maakt echter dat het aantal kan uitgebreid worden tot 10. Hierdoor kunnen meer deelnemers aan bod komen, ook diegenen die het geen hele match kunnen volhouden.

Het eerste competitiejaar ging van start met 14 ploegen. Momenteel is de competitie samengesteld uit 6 reeksen van 9 ploegen. Naast de competief spelende ploegen zijn er ook nog een twintigtal teams die elkaar op recreatieve wijze tegemoet treden.

Het speltechnisch niveau en het tempo dalen per reeks, het spelplezier blijft echter overal even groot. Winnen is plezant, maar erbij zijn en meedoen nog veel plezanter. Elke ploeg speelt ongeveer één match per maand. Dit kan zowel thuis zijn als op verplaatsing. Voor veel deelnemers zijn dit momenten waar zij enthousiast naar uitkijken.

Netbal is in vele instellingen dan ook al een vast onderdeel in het programma geworden. Elke week wordt er getraind. Van de uitwedstrijden wordt soms een heel dagje uit gemaakt.